Dlaczego

Pomoc dla mieszkańców Domów Pomocy Społecznej na terenie całego Kraju.

Czy była cicha zmowa pomiędzy Domami Pomocy Społecznej a GCPRiPS-em w stosunku do mieszkańca domu? Dlaczego przez wiele lat GCPRiPS w Gorzowie Wlkp. odmawiał mieszkańcowi Domu Pomocy Społecznej możliwości pozyskania sprzętu ortopedyczno-rehabilitacyjnego tłumacząc, że refundacja przez Placówkę GCPRiPS nie przysługuje, gdyż zaopatrzenie mieszkańca w sprzęt leży w gestii Domu Pomocy Społecznej. Kto w tym miał interes?

Natomiast Ministerstwo Pracy i Polityki Społecznej co innego na ten temat pisze. Odsyłam każdego zainteresowanego zapoznaniem się z treścią tego pisma, które zamieszczone jest na stronie Fundacji SEKWOJA. Czas skończyć z oszukiwaniem mieszkańców Domów Pomocy przez w.w. Placówki.

Jesteśmy Obywatelami tego Państwa i mamy do tego wszelkie prawo by żyć po ludzku!

Pismo z Biura Pełnomocnika Rządu MPiPS