Łóżko ortopedyczne

Łóżko ortopedyczne przeznaczone jest do rehabilitacji i pielęgnacji pacjenta w lecznictwie zamkniętym jak i w domu. Łóżko zapewnia komfort w leżeniu pacjenta oraz ułatwienie rehabilitowania. Mobilność łóżka i ukształtowanie leża do wymogów terapii i rehabilitacji sprawiają, że wyrób znajduje szerokie zastosowanie w ortopedii, leczeniu specjalistycznym i rehabilitacji. Konstrukcja łóżka jest zwarta i ergonomiczna, charakteryzuje się dużą wytrzymałością, stabilnością, estetyką wykonania i łatwością montażu. Rama, wezgłowie i podnóżek są regulowane za pomocą 4 siłowników produkcji angielskiej (w przypadku wyposażenia innych łóżek np. chińskich maksymalna liczba siłowników to 3 szt).

Leże może być wykonane z drewnianych listew sprężynujących lub siatki metalowej. Podnóżek może być wykonany w wersji prostej lub łamanej. Dużym atutem łóżka jest wyposażenie w pilot, który pozwala pacjentowi na samodzielną obsługę tzn. ułożenie z pozycji leżącej do pozycji siedzącej.

Wymiary łóżka: 90/200 cm

• o obudowa drewniana: buk
  • o minimalna wysokość bez materaca: 35 cm
  • o maksymalna wysokość bez materaca: 75 cm
  • o zakres regulacji wysokości: 40 cm
  • o zakres regulacji wezgłowia: 0-80
  • o zakres regulacji podnóżka: 0-45
  • o zakres łamania podnóżka: 0-45
  • o całkowity ciężar: 65 kg
  • o maksymalne obciążenie łóżka: 190 kg
  • o kolor standard RAL

Łóżko to spełnia wiele walorów rehabilitacyjnych i ortopedycznych ułatwia w dużym stopniu choremu jak i opiekunom wykonywanie codziennych czynności, które sprawiają bardzo często wiele utrudnień uwarunkowanych chorobą. Łóżko to można złożyć, jest łatwe w przetransportowaniu do innego pokoju z łatwością mieści się w drzwi o rozmiarach 80 cm. Posiada wpis do rejestru wyrobów medycznych.

Do łóżka można zainstalować wannę nałóżkową do kąpieli osoby niepełnosprawnej. Jest to bardzo wygodne i daje duży komfort osobie niepełnosprawnej jak i opiekunowi wykonującemu tę czynność.

Więcej informacji można zasięgnąć kontaktując się z Fundacją SEKWOJA. Adres i numer telefonu znajdziesz tutaj